Pierrot hivatalos honlapja.

Pierrot: Gallery
Hírek, események

Lépj kapcsolatba Pierrot-val és értesülj az eseményekről a hivatalos Facebook oldalon vagy a rajongói csoportban!

Linkek az Aktuális rovatban.AKTUÁLIS
TÚL JÓL VAGYOK (2005 REMIX)

Az 1999-ben megjelent Játék c. lemez egyik dalához sem készült videoklip. A már akkoriban is vitatható kiadói álláspont egy "best of" DVD válogatás tükrében bizony egyértelműen hibásnak bizonyult. Ha a "látható dalok" oldalárol vizsgálnánk Pierrot életművét, ki kellene, hogy maradjon az egyik legjelentősebb, ez idáig utolsó sorlemez a visszatekintésből. Ezt a lehetetlen helyzetet volt hívatott megváltoztatni egy utólag készült videoklippel a Private Moon Records, amikor felkérte Weigert Miklós iparművészt, hogy készítsen valamelyik slágerhez vizuális kíséretet.

Több ötlet is felmerült, majd a Túl jól vagyok c. dalra esett a választás. Csupa fénykép, sokezer álló képkocka és jónéhány kedves rajz által a több mint négy perces alkotás játékos és vidám, színei között pedig utalkodik a piros, sárga, zöld, így minden szempontból párt alkot a művel. Talán ez a kép és hang közötti harmónia, valamint a sziporkázó ötletesség volt az oka elsősorban, hogy a rangos Kecskeméti Animációs Fesztiválra benevezett klip elvitte a kategória fődíját. A "véletlenül" készült videoklip, így furcsán a figyelem középpontjába került, és felkeltette az érdeklődését a Viva Zenetévének is. Pierrot ugyan hagyta, hogy a dal újra erőre kapjon a videklip által, de nem szerette volna, hogy egy hat éves szerzemény úgy kerüljön újra a köztudatba, hogy semmit sem változott. Így lefújta róla a port, és Szakos Krisztián hathatós közreműködésével egy új változatot (2005 remix) készített, az eredeti énekfelvétel felhasználásával.

Az új hangszerelés megtartotta a jellegzetes reggae-lüktetést, de korszerűb, kissé lebdületesebb, és elektronikusabb, mint az eredeti verzió. Emellett új élő fúvós-szólamok kerültek felvételre, valamint ezúttal Balássy Betty vokálja hallható a Bolyki Bros. férfikórusa helyett. A legfontosabb változás azonban az, hogy az elbum változathoz képest nem csak a nigériai Negus, de a jamaikai Franco is közreműködik a felvételen, az a Franco, aki az eredeti toast-ot (Hey Mr. Bakerman...) is elkövette, akinek a produkcióját technikai problémák miatt volt kénytelen kihagyni Pierrot 1999-ben.

A kislemezen még két track szerepel, ezek mindegyike a dal remixe. Ez első egy tipikus "version" (ejtsd: vörsán) az új változat alapján: óvatos dub hatások kevesebb énekkel és hangszerekkel, azonban egy új Negus-toast-tal  az intróban. A remixet ebben az esetben Pierrot editálta újra.

A harmadik track kizárólag erős idegzetűeknek és harcedzett hifi berendezések tulajdonosainak szól. A "realtime dub trash" címe nem rejti véka alá, hogy őrült tobzódáról van szó, amelyet a hangmérnök és a producer (Lepe és Pierrot) követett el az eredeti (album változat) jangsávjainak "megszentésgteleneítésével". Az eddig még sehol meg nem jelent felvételt szintén Pierrot szerkesztette újra.

Még egy érdekesség: Szintén a díjnyertes Weigert Miklós készítette azokat a videó-bejátszásokat és animációkat, amelyek a Budai Parkszínpadon tartott nagysikerű Pierrot koncert hátteréül szolgáltak, dalról-dalra illusztrálva a szerzeményeket. A tervek szerint ez a "videoporáma" kíséri miajd a téli zenekari turnét, és némelyik akár egy újabb videoklip alapja is lehet...

A klip letölthető a VIDEOKLIPEK szekcióból, a kislemez pedig kapható (korlátozott számban) a BOLT-ban.

« Vissza