Pierrot hivatalos honlapja.

Pierrot: Gallery
Hírek, események

Lépj kapcsolatba Pierrot-val és értesülj az eseményekről a hivatalos Facebook oldalon vagy a rajongói csoportban!

Linkek az Aktuális rovatban.AKTUÁLIS
Jumurdzsák gyűrűje - Az interaktív film

Még véget sem ért a Megasztár második szériája, Pierrot már egy új, nagyszabású produkción törte a fejét. Eger város önkormányzatának pályázati felhívására ugyanis nem egy meglehetősen kézenfekvő várvédő harci játékot vízionált, hanem egy olyan kalandot, amely egészen más megvilágításba helyezi a várost, és az Egri csillagok regényt. A néhány napos betegség ideje alatt megszületett történet erősen kapcsolódik Gárdonyi Géza könyvéhez, annak egyik fő alakjához, de inkább a mű keletkezésének körülményeit veszi górcső alá, bár alapértelmezett idősíkja napjainkra tehető. "A sztorit a valóság tégláiból építettem fel, de a téglák közé a legendák és a fantáziám teremtette a fugát úgy, hogy a végeredményen jobbára észre sem vehetők a valóság és a fikció határai." Fejtette ki Pierrot.

Számára a megvalósítás sem jelentett ismeretlen feladatot, hiszen a Private Moon Studios fejlesztőcsapat élén, az Agon széria készítése közben rengeteg tapasztalatot szerzett. Azonban az új projekt merőben más kihívásokat is hozott. Pierrot egy régóta fiókban heverő terve nyomán egy olyan játékot akart készíteni, amelyben a számítógép által generált helyszínek és szereplők helyét a valóság veszi át, azaz fotók, filmes jelenetek, és hús-vér szereplők. A vizualitás ezen új elemei egyik oldalról sosem látott szabadságot biztosítottak az alkotóknak, a másik oldalon viszont váratlan akadályokat is gödítettek eléjük. A problémák megoldásához, a forgatókönyv megvalósításához azonban kiváló segítőkre tett szert. Komlós András volt a jobbára Egerben forgatott filmes jelenetek rendezője, valamint az az Árva László volt az operatőr, aki már a Time After Time videoklipnél is dolgozott Pierrot-val. A több mint 700 interaktív panorámaképet D. Varga Tamás készítette, Falvay László pedig a látványtervért volt felelős.

A Jumurdzsák gyűrűje főszerepében, az amerikai újságíró, Jonathan Hunt megformálójaként Görög Lászlót láthatjuk, akit Pierrot már 1991-ben, mint a Mechanikus Narancs musical főszereplője ismert meg. A produkció fényét emeli, hogy a címszerepet elvállalta Bárdy György, aki a hatvanas években készült Egri csillagok filmben már egyszer életre keltette Jumurdzsák alakját. Jonathan filmbéli partnere a csinos idegenvezető leány, Juli, akit különleges szépségű Jordán Adél alakít. Az ellenlábasok között Ábray professzorként a kiváló Vallai Pétert üdvözölhetjük, valamint ügynökét, Ganxsta Zolee-t, egy igazán testre szabott szerepben. Rajtuk kívül közel 30 színművész szerepel még a produkcióban, sokan közülük az egri Gárdonyi Géza Színház társulatának tagjai. A főcímdal, az Otthon Jamie Winchester és Pierrot közös szerzeménye, amelyet a Jumurdzsák gyűrűje magyar változatában Pierrot ad elő, a külföldre készülő verzióban viszont ugyanezt - Coming Back Home címmel - Jamie énekli majd.

Az első hazai interaktív film Pierrot bevallása szerint nem a kifejezett játékosoknak készült. Szeretné, ha olyanok is kipróbálnák, akik ritkán, vagy sosem játszanak számítógépes játékokkal. Moziba járók, akik hazavinnék, és maguk irányítanák a film történéseit. Családok, akik szeretnek együtt tévézni mondjuk vasárnap délután. Ifjak, akik kedvelik a játszva tanulás lehetőségét, vagy idősek, akik hiányolják a magyar történelmi kalandfilmeket. "Talán elsősorban hölgyeknek ajánlom" - mondja Pierrot - "A nők körében rengeteg sztereotípia él a számítógéppel és a számítógépes játékokkal kapcsolatban. Ha viszont ezt kipróbálják, rájönnek, hogy van valami, ami nekik szól. Olyanoknak, akik nem szeretik az erőszakot, a szókimondó realitást, de kedvelik a jó sztorikat, a felfedezés, a nyomozás izgalmait, a szellemi kihívást jelentő rejtvényeket, a misztikumot, a rejtélyes ügyeket." Úgy véli, hogy az interaktív film egy új szórakozási forma lehet, amely kiválthatja az unaloműzőként automatikusan bekapcsolt televíziós programokat, és akár társas szórakozást is nyújthat. "A játék egyedül is tökéletesen élvezhető. Azonban a felfedezés élményét, a megoldandó problémákat sokszor jobb megosztani mással, másokkal. Érdemes kipróbálni, milyen, amikor valamelyik családtag, a kedvesünk vagy a barátunk is leül velünk a monitor elé, és együtt törjük a fejünket, együtt éljük át a történetet."

A produkcióról további infók a Jumurdzsák gyűrűje honlapján találhatók: www.jumurdzsakgyuruje.hu

« Vissza