Pierrot hivatalos honlapja.

Pierrot: Gallery
Hírek, események

Lépj kapcsolatba Pierrot-val és értesülj az eseményekről a hivatalos Facebook oldalon vagy a rajongói csoportban!

Linkek az Aktuális rovatban.AKTUÁLIS
Jonathan Hunt - a könyvespolcon is

Igazán csak büszke lehetek rá. És persze nem csak a fentiekért. Büszke vagyok arra is, hogy elérte a célját, mint városmarketing eszköz. Az elmúlt évek során Egerben - mondhatni - zarándokhellyé vált néhány olyan helyszín, amelyet nem ismerni útikönyvekből, csupán a mi interaktív filmünkből. A népszerű nevezetességek környékén pedig a turisták ma is égre-földre keresik Ábray Pál nyomait, Jámbor Zsigmond rejtélyes üzeneteit. Szóval mindenki elégedett.

Mégis úgy éreztem, hogy ez a történet a műfajánál fogva nem képes elérni mindenkihez. Így azokhoz sem, akik ugyan fogékonyak egy történelmi témájú fantasztikus sztorira, de nem akarják azt épp egy számítógép monitorján keresztül, interaktív módon megismerni. Ráadásul hiába a két DVD-nyi anyag, a rengeteg film, kép, panorámafotó, rejtvény és dialógus, a legalább húsz órás játékidő, a történet teljes egésze nem fért, nem férhetett bele a produkció ismert formájába.

Adta magát tehát az ötlet: legyen regény! Egy regény, amelyben kifejthető minden részlet, amelyben az elpöttyintett háttér információk életre kelhetnek, amelyben szereplő lesz az ismert alakokon túl Samuel Hunt, a fiatal Ábray professzor, vagy épp Gárdonyi Géza is. Egy regény, amely nem várja el az olvasótól, hogy rejtvényt fejtsen, hogy válasszon a lehetséges sztori-útvonalak közül, de bemutat további helyszíneket (akár olyan "egzotikusakat" is, mint a századelős London és Berlin, vagy épp a mai Budapest), emellett feszes, izgalmas és szórakoztató. Épp olyan, amilyennek egy kalandregénynek lennie kell.

Ehhez persze kevés volt a történet gerincét adó forgatókönyv, a sok párbeszéd és narráció, ami a játékba került. További kutatásokra, a részletek megismerésére, a fésületlen háttéranyagok összerendezésére volt szükség - valamint egy jó tollú íróra, aki átveszi tőlem a feladat nem kis hányadát, és részben a felelősséget is. És emellett persze gyakorlott szerző. Szélesi Sándort két jó barátom is ajánlotta nekem, és nem csalódtam. Remek partnerre találtam személyében, nem csak az ismert és elismert sci-fi íróban (érdemes megkeresni a Wikipédián: műveinek és díjainak száma igazán tiszteletet parancsoló), hanem az amúgy történelemtanár végzettségű emberben is, aki szokatlanul nyitott, és elképesztően gyors gondolkodású, emellett gyermekien fantáziadús és kíváncsi is. Közös alkotásunk gyümölcse tehát a Jumurdzsák gyűrűje c. könyv, amely az Alexandra kiadó gondozásában lát napvilágot a napokban, 2011. áprilisának közepén, a Könyvfesztivál apropóján.

Már alig várjuk a vasárnapi (április 17-én, 16 órakor kezdődő) dedikálást, amikor mi is először találkozunk az immáron tekintélyes kötetté manifesztálódott művel. Nem árulok el nagy titkot (hiszen a borító is sejteti), hogy ráadásul a kiadóval kötött megállapodásunk és a lelkesedésünk alapján a Jumurdzsák gyűrűje csak az első a sorban. "Jonathan Hunt kalandok" címmel egy sorozatra készülünk, további misztikus, izgalmas, kultúrtörténeti elemekkel dúsított történetekkel, amelyben a Magyarországon új otthonra talált újságíró a főszereplő. A következő regény előkészületei már javában folynak, és sokat tudunk már a távolabbi jövőről is.

Szóval a történetnek még messze nincs vége! És amíg a sztori Magyarországon könyv formátumban keresi a további lelkes híveket, külföldön rövidesen az iPhone/iPad játékverzió indul el hódító útjára, hogy bizonyítékul szolgáljon, miszerint annak idején, egri kutatásaim alkalmával tényleg igazi kincsre leltem.

« Vissza