Pierrot hivatalos honlapja.

Pierrot: Gallery
Hírek, események

Lépj kapcsolatba Pierrot-val és értesülj az eseményekről a hivatalos Facebook oldalon vagy a rajongói csoportban!

Linkek az Aktuális rovatban.AKTUÁLIS
MIAZMA AVAGY AZ ÖRDÖG KÖVE

2006-ban a Jumurdzsák gyűrűje produkció volt az első magyar interaktív film és egyben az első olyan számítógépes kalandjáték, amelyet városmarketing célokra hasznosítottak. Ugyanekkor született az Egerben letelepedő amerikai újságíró, Jonathan Hunt karaktere is, aki azóta tucatnyi történetben eredt magyar vonatkozású történelmi rejtélyek nyomába. Feltűnt jónéhány városfelfedező turisztikai játékban, valamint immáron 3 bestseller számba menő regényben is. 

A MIAZMA az MTA Atommagkutató Intézet felkérésére készült és Debrecenben játszódik. Ebben az epizódban hősünk ártatlan, néhány naposra tervezett debreceni kirándulása változik át eleinte egy eltűnt srác utáni nyomozássá, majd egy százötven évvel ezelőtt leesett meteorit utáni kutatássá, végül pedig rejtvényfejtéssé, amely a múlt kódolt üzeneteire derít fényt. Kiderül, hogy a történelem során sokak sorsát befolyásoló ördögi „lebkő” mit tartalmaz: gyémántot, az örök élet elixírjét, egy eddig nem ismert elemet, vagy netán egy pusztító erejű miazmát. 

Eközben Jonathan Hunt bőrébe bújva belelátunk a Debreceni Református Kollégium egykori és mai működésébe, megismerünk részleteket neves fizikusok (pl. Hatvani István és Szalay Sándor) életéből és munkásságából, felfrissíthetjük - és végre használhatjuk is a gyakorlatban – az iskolai fizika órán tanultakat, valamint nem utolsó sorban közelről is bepillanthatunk az Atomki falai mögé, megtudván, hogy kik és mivel is foglalkoznak egy atommagkutató intézetben. 

Az ördög köve c. Jonathan Hunt regény történetét részben feldolgozó mű a kalandjátékosok által régen várt, méltó folytatása az eFestival-díjas Jumurdzsák gyűrűjének, bár egyes elemeiben eltér az elődjétől. 

A MIAZMA munkáit is Pierrot irányította, aki az új interaktív film producere, forgatókönyvírója és game-designere is egyben. A produkció rendezője ismét Komlós András, operatőre Khin András, gyártásvezetője Kun Richárd. Jonathan Hunt szerepében Görög Lászlót láthatjuk viszont, de olyan kiváló színészek is megjelennek a játékban, mint Gáti Oszkár, Kerekes Vica, Dunai Tamás vagy a fiatal tehetség Dósa Mátyás. 


 

« Vissza