Pierrot hivatalos honlapja.

Pierrot: Gallery
Hírek, események

Lépj kapcsolatba Pierrot-val és értesülj az eseményekről a hivatalos Facebook oldalon vagy a rajongói csoportban!

Linkek az Aktuális rovatban.ALBUMOK

CAROUSEL
CAROUSEL

Megjelenés éve: 2015
Tracklista

Babaházak című első albumának megjelenésétől számítva Pierrot zenei pályafutása 2015-ben érkezett el 25 éves jubileumához.  Ebből az alkalomból készült a Carousel album, amely azért is különleges, mert - a magyar könnyűzenei életben elsők között - közösségi finanszírozás segítségével jött létre amellett, hogy a Nemzeti Kulturális Alap is támogatta.  
Az album, illetve a dalok meghallgathatók és megvásárolhatók számos digitális csatornán, többek között az iTunes, a Deezer, a Googleplay, a Sptoify és az Amazon oldalán.
» Részletek


A második felvonás - Best of Pierrot 1989-2009
A második felvonás - Best of Pierrot 1989-2009

Megjelenés éve: 2009
Tracklista

Miután a megjelenése után 14 évvel egyszerűen aktualitását vesztette a korábbi, "Az első felvonás" címet viselő best of album, Pierrot a leváltására szerkesztette az új válogatást, amelyen már az 1995 utáni felvételei is helyet kaptak.

"Nehéz dolgom volt, ha valakinek egy, az előadói munkásságomat átfogó módon bemutató kiadványt akartam ajánlani. Jobbára a Café lemezt említettem, azonban koncertalbumként az sem tölthette be igazán ezt a szerepet Ráadásul a Café immáron nyolc éve készült." - mondja az új válogatásalbum kapcsán Pierrot - "Mindamellett bizonytalan voltam, érdemes-e előrukkolni egy újabb best of lemezzel. A honlapom lelkes közönségéhez fordultam segítségül, és az internetes szavazás végül eldöntötte a dolgot: a hallgatóság igenis örülne egy ilyen megjelenésnek."
» Részletek


Gallery
Gallery

Megjelenés éve: 2002
Tracklista és dalrészletek
Kislemezek
Megrendelhető a Boltban

Különös tárlata ihlette a domináns arany színt, ehhez a kiváló festőművész, Gustav Klimt "arany-korszakának" markáns motívumait, valamint később a Gallery lemezcímet és a portréfotókat, amelyeket Rózsa Erika készített. A végeredmény emellett meglepő párhuzamra talált a nyolcvanas évek közepének csillogó, brokátos-ékszeres divatjával és még Pierrot eddigi lemezborítói visszafogott föld-színeivel is. Klimt jellegzetes festményein az arcok és a kezek realisztikus kidolgozottsága erősen elüt a repetitív motívumokkal, elvont formákkal, díszekkel teli ruhaábrázolásoktól és környezettől. Ezek a stílusjegyek köszönnek vissza a cím- és hátlap grafikáin túl a belső borító illusztrációinál is: a zenészek, mint önálló, muzsikáló hangszeres kezek mutatkoznak, a produkció arca egyedül Pierrot.
» Részletek


Reprint
Reprint

Megjelenés éve: 2002
Tracklista és dalrészletek

A REPRINT lemezek ötlete a Private Moon Records ügyvezetőjének, Kisszabó Gábornak a fejéből pattant ki. Ő korábban az EMI művészeti vezetőjeként közelről láthatta, a kiadó hogyan bánik Pierrot előző albumaival. Az új társaság első feladatai között számolt művészei teljes repertoárjának felvásárlásával. Pierrot-n kívül Ágnes Vanilla és Bródy János felvételei is nagyrészt a Private Moon tulajdonába kerültek.

» Részletek


Café
Café

Megjelenés éve: 2001
Tracklista és dalrészletek
Kislemezek
Megrendelhető a Boltban

A koncertlemezként aposztrofált Café a 2001-ben megkezdett kamarakoncert-sorozat lenyomata, de nem valódi "live album". Koncert-körülmények között, de stúdióban készültek a felvételek. Az állandónak mondható zenekari felállás (Éry Balázs - Lengyelfi Miklós - Jamie Winchester - Gyenge Lajos) adja elő a régi dalokat, megfűszerezve itt-ott a régi barát és zenésztárs, Szendi Gábor ütőhangszeres játékával. A lemez egyetlen új szerzeménye a Szerelemittas nyár c. dal.

» Részletek


Replay
Replay

Megjelenés éve: 1999
Tracklista
Kislemezek
Megrendelhető a Boltban

A Játék lemez dalai Pierrot több muzsikusbarátjának fantáziáját is megmozgatták. A díszcsomagolásban megjelent album exkluzív ajándék volt sokak számára 1999 Karácsonyán. A Meglesett a Hold Neo által készített, rádiókban is sokat forgott változata méltó kezdése volt ennek a különleges gyűjteménynek, ahol műfajtól független, progresszív elektronikus feldolgozásokat hallhatunk együtt Pierrot nyolcvanas évekből származó "extended remix" ötleteivel együtt. A lemez azoknak szól, akik máshogy vagy máshogy is kíváncsiak a Pierrot dalokra (remixek) vagy azoknak, akik négy percnél hosszabban is szívesen hallgatnák a Játék dalait (extended remixek).
» Részletek


Játék
Játék

Megjelenés éve: 1999
Tracklista
Kislemezek
Megrendelhető a Boltban

Hosszú hallgatás után 1999-ben szánta rá magát Pierrot újból, hogy lemezt készítsen. Nem írt időközben a fióknak dalokat - a Játékra csupa új szerzemény került. A sokak számára meglepetést okozó album tulajdonképpen folytatja az évekkel azelőtt megkezdett vonalat, de némiképp több etnikum, bölcsesség és nyugalom keveredett a megszokott hangulatba. Az EMI kiadó meglehetősen mostoha módon bánt a lemezzel - nem késíztett videoklipet egyetlen dalból sem és nagyon csekély összeget költött reklámra. Pierrot visszatérése így tűzijáték helyett csak petárda ropogtatás kíséretében történt, de aki értesült róla és megvette a lemezt, nem csalódott.
» Részletek


Az első felvonás - Best of 1990-1995
Az első felvonás - Best of 1990-1995

Megjelenés éve: 1995
Tracklista

Az ideiglenes visszavonulás mellett döntő Pierrot második EMI-os lemeze volt ez a részben válogatás-, részben újrahangszerelt album. Az első felvonás a Budai Parkszínpadon tartott búcsúkoncert időpontjára jelent meg 1995 szeptember 8-án. Az eredetileg ötezer számozott, szignált példányban megjelentetett lemez eladási mutatója mára megközelítette a húszezres határt.
» Részletek


Levelek a Holdba
Levelek a Holdba

Megjelenés éve: 1994
Tracklista
Kislemezek
Megrendelhető a Boltban

Az egyik legjellegzetesebb Pierrot album. Gazdag hangszerelés, megdöbbentő, szívbemarkoló, elgondolkodtató szövegek, izgalmas hangszerszólamok, slágeres melódiák. Az anyag túlnyomórészt új dalokat tartalmaz, illetve egy-két korábban ismert téma átdolgozását. A lemezt az EMI-Quint kiadó jelentette meg 1994-ben.
» Részletek


Babaházak II.
Babaházak II.

Megjelenés éve: 1993
Tracklista
Megrendelhető a Boltban

A szokatlanul "korán jött" ismétlést az előző album kiugróan nagy sikere indokolta. A Magneoton kiadó nem gyártotta a Babaházakat és nem is volt hajlandó eladni a MusiCDome-nak. A kényszer azonban jót tett a produkciónak - az első tíz dalból kilenc új ruhában új életre kelt és folytatódhatott a sikerszéria.
» Részletek


Nekem senki nem hegedül
Nekem senki nem hegedül

Megjelenés éve: 1992
Tracklista
Megrendelhető a Boltban

A második album egy tapasztaltabb művész produkciója - Pierrot ekkor már túl van sok viszontagságon a Babaházakkal kapcsolatban, valamint megcsinált egy dupla albumra elegendő musical anyagot (Mechanikus Narancs) egy produceri lemezt (FLM: A csütörtök túl messze van) és egy hangszertörténeti TV-sorozatot (Hangár). A dalok nagy része a két album közötti időben született, de vannak dalok a '90 előtti időkből is.
» Részletek


Babaházak
Babaházak

Megjelenés éve: 1990

Az első album - mint ahogy ez lenni szokott - Pierrot korábbi, négy év alatt írt szerzeményeinek válogatása, a legjobb tíz a Skatulya Klubban és más koncerteken elhangzott dalokból. 1990-ben jelent meg.

Elsőként a címadó Babaházak vált népszerűvé a Rohonyi Gábor által rendezett hangulatos videoklip által, majd a következő siker Az első hó, amelynek klipjét ugyanaz az akkor még javarészt főiskolásokból álló filmes stáb készítette.

» Részletek