Pierrot hivatalos honlapja.

Pierrot: Gallery
Hírek, események

Lépj kapcsolatba Pierrot-val és értesülj az eseményekről a hivatalos Facebook oldalon vagy a rajongói csoportban!

Linkek az Aktuális rovatban.ALBUMOK

Babaházak
Babaházak

Megjelenés éve: 1990

Az első album - mint ahogy ez lenni szokott - Pierrot korábbi, négy év alatt írt szerzeményeinek válogatása, a legjobb tíz a Skatulya Klubban és más koncerteken elhangzott dalokból. 1990-ben jelent meg.

Elsőként a címadó Babaházak vált népszerűvé a Rohonyi Gábor által rendezett hangulatos videoklip által, majd a következő siker Az első hó, amelynek klipjét ugyanaz az akkor még javarészt főiskolásokból álló filmes stáb készítette.

A nagylemez és a kazetta borítóját Pierrot készítette - akkor még mindenféle számítógépes segítség nélkül. A fénykép a címlapon 1989-ben készült.

Az album borítójában (a kazettánál természetesen nem) egy betétlapon a dalok szövegei szerepelnek - Pierrot kézírásával.

A lemez egykori kiadója, a Magneton szárnyai alatt felnövő Magneoton mára egyenlő a Warner Music Hungary nevű multinacionális leányvállalattal. A cég első kiadványai között Pierrot mellett Zoltán Erika, az Old Boys, a Neoton és a Napoleon Boulevard szerepelt - egy ideig Pierrot közösen lépett fel a Napoleon Boulevard muzsikusaival.

Kevesen tudják, hogy A bohóc és Az első hó c. daloknak angol nyelvű változata is készült, sőt, az előbbi igen jól szerepelt a Bilboard magazin 1990-ben rendezett dalversenyén az Egyesült Államokban.

Pierrot az album nyomán a Magyar Rádió eMeRTon díját is átvehette, mint "kiemelkedő új tehetség".

A lemezborító hátulján feltűntetett Roland hangszerarzenál listája szemet szúrt a cég hazai forgalmazójának - így kezdődött a máig tartó szoros kapcsolat Pierrot és az Intermusica Kft. között.

A Babaházak megjelenése után alig fél évvel Pierrot üzleti érdekkülönbségekre rámutatva szakított első kiadójával.