Pierrot hivatalos honlapja.

Pierrot: Gallery
Hírek, események

Lépj kapcsolatba Pierrot-val és értesülj az eseményekről a hivatalos Facebook oldalon vagy a rajongói csoportban!

Linkek az Aktuális rovatban.ALBUMOK

Babaházak II.
Babaházak II.

Megjelenés éve: 1993
Tracklista
Megrendelhető a Boltban

A szokatlanul "korán jött" ismétlést az előző album kiugróan nagy sikere indokolta. A Magneoton kiadó nem gyártotta a Babaházakat és nem is volt hajlandó eladni a MusiCDome-nak. A kényszer azonban jót tett a produkciónak - az első tíz dalból kilenc új ruhában új életre kelt és folytatódhatott a sikerszéria.

A lemezhez nem készült videoklip - a mostoha körülményeket elsősorban a dühös Magneoton kiadó fenyegetőzése és a MusiCDome fiatal művészeti vezetőjének (Simon László) korai, váratlan halála okozta. Pierrot kénytelen-kelletlen ismét kiadóváltásra készült.

A bohóc c. dal felejthetetlen flamenco változatában hallható vidám tömegjelenetben a "rozsomák" szó egy északi ragadozó emlőst jelöl - máig nem tisztázott, a jókedvű stáb melyik tagja és miért kiáltotta többször is az állat nevét. (Hasonló meghlepő szófoszlány az "eladó a két fillér" is - ez állítólag Sólyom Tamásnak tulajdonítható.)

Az eredeti Babaházak lemez egyik kulcsdala, a Mondd el bátran lemaradt az új változatról: "Már nem tetszett annyira, cikisnek éreztem a szövegét és nem tudtam mit kezdeni a hangszereléssel sem. Eleget játszottuk 1986 óta, így azt hiszem megfutotta a dal a maga köreit" - nyilatkozta a döntésről Pierrot.

A lemezborító Prácky István műve (ismét) és nagyjából leköveti az 1990-es album tervét - a fotó azonban aktuális, 1993-ban készült. A fotós Szatmári Péter volt.

A zápor c. felvételen Megyeri László egy különleges technikát alkalmaz a basszugitáron - ez szolgáltatja a dal alapját, ez okozza a karakteres megszólalást. A tapping-játékmód olyannyira megtetszett a basszusgitárosnak, hogy később ő lett az ország első Chapman Stick tulajdonosa (tízhúros hangszer, amelyen a pengetés helyett érintéses játéktechnikát alkalmaznak).